25 Ocak 2008 Cuma

Karne günü

Zorlu ve yorucu bir dönemini geride bıraktık.Bugün karneler dağıtıldı. Biz de her çocuk için gelişim raporu hazırladık . Karne yerine onları dağıttık.
Burası sınıfım ve bunlarda öğrencilerim.

Sobe

Merhaba,
Sevgili perili köşk beni de sobelemişsin ama fırsatını bulup bilgisayarın başına geçip bir türlü yazamadım.
Karneleri dağıtıp tatil modunada girince rahat rahat oturup , acaba ben neleri erteliyorum diye düşünerek başladım yazmaya .
1- En çok ertelediğim. Uzaktaki arkadaşlarımı aramayı erteliyorum. Bu yüzden kendime çok kızıyorum. Çünkü arama ertelendikçe biraz daha uzaklaşıyorsun.
2-Yapmak istediğim bir elişini başlamayı ya da malzemelerini almayı erteliyorum.
3- Bu günlerde bloğuma yeni etkinlikler koymayı erteliyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama herhalde çok daha fazladır.
Herkese ertelemelerinin az olduğu günler diliyorum.

22 Ocak 2008 Salı

İlginç taşlar

İnsanlar ne kadar yaratıcı değiller mi?
Taşları boyayarak ne kadar güzel şeyler yapmışlar.










17 Ocak 2008 Perşembe

İskelet kukla

Merhabalar,
Okulların kapanmasına az kaldı. Onun için bu haftalar biz öğretmenler için çok yogun ve yorucu geçiyor. İnanın bazen blogumu açmaya bile fırsat bulamıyorum. Bayağı uzun bir aradan sonra size iskelet kuklamızın resmini koydum. Yapılışı da çok basit iskelet resmimizi fotokopide büyültüyoruz.İskeletimizi kesip eklem yerlerinden ayırıyoruz. İskeletimizi eklem yerlerinden iple birbirine tutturuyoruz. Ben kafasına ,kollarına ve ayaklarına ip bağladım oraları da hareket ettirmek için.

13 Ocak 2008 Pazar

Kardan adam mobili

Herkese merhaba,
Kardan adamdan mobili hazırlamak için beyaz farklı büyüklükte üç tane yuvarlak kesiyoruz. Daha sonra bunları iple birbirine birleştiriyoruz. Kafasına şapka, burnu, düğmeleri , gözleri ve ağzınıda tamamlayıp yüksek bir yere asıyoruz. Biz bu kardan adamların ortasına da daha büyük bir kardan adam yapıp astık. Ortadaki büyük kardan adamı ben kenardaki küçükleri de çocuklar yaptı. Hadi size kolay gelsin.

9 Ocak 2008 Çarşamba

Kalemlik

Bugün de sizlere sınıfta yaptığımız kalamlik örneklerini paylaşmak istiyorum. Kalemlik yapmak için atmayı düşündüğümüz her türlü kutu yada plastik bardağı kullanabiliriz.Kutumuzun görünmesini istemiyorsak üzerini renkli kağıtlarla kaplıyoruz. Kutumuzun arkasına istediğimiz herhangi bir resmi kesip süsleyip yapıştırıyoruz. Çok çeşitli resimler ve şekiller olabilir.
Kolay gelsin...


6 Ocak 2008 Pazar

mercimekli köfte ve açma

Merhaba bugün pazar havada soğuk olduğu için evdeyiz. Ne zamandır canım mercimekli köfte istiyordu. Mercimekli köfte yapayım yanınada oğlum için ne yapayım diye düşünüp internette dolaşırken portakal ağacı sitesinden açma tarifini gördüm. Bunu denesem nasıl olur derken kendimi mutfakta buldum mercimekli köfteyi her zaman yaptığım için önce işe onunla başladım. Mercimekli köfte dinlenirken açma hamurunu hazırladım hamur mayalandıktan sonra açmaları hazırlayıp pişirdim.Masayı hazırlayıp oğlum ve eşimi çağırınca çok memnun oldular. Açmayıda çok beğendiler kesinlikle denemeye değer basit, güzel ve hafif bir tarif.
Açma
Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
4 adet yumurta (2 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır , diğerleri hamura),
1 paket maya,
yeterince un
susam, çörekotu
Yapılışı: Önce ılık süt şeker ve maya karıştırılır. Una tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Sıcak bir yerde yarım saat mayalanması beklenir. Daha sonra açma şekli verilir üzerine yumurta sarısı ve çörekotu atılıp tepside biraz daha kabarması beklenir. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çok çabuk pişiyor sakın fırında unutup yakmayın.
Afiyet olsun.....

3 Ocak 2008 Perşembe

Çam ağacı


Çam ağacımızı yeni yıldan önce yapmıştık ama hastalıklardan bloğumla ilgilenemediğim için sizlerle paylaşamadım. Geçte olsa şimdi paylaşmak istedim.
Çam ağacımız için büyük bir külah yapıyoruz. Bildiğimiz dondurma külahı, yeşil fon kartonumuzuda şeritler halinde kesiyoruz, hafif kıvırarak küahımızın her tarafına yapıştırıyoruz. Üstüne de pamuklarla kar süsü veriyoruz.
Yılbaşı için çam ağacımız hazır .......

2 Ocak 2008 Çarşamba

Hoşgeldin 2008

Merhaba,
Bir haftadır hastalıklarla uğraştığım için blogumla ilgilenemedim.Bir yeni yıl mesajı bile yazamadım. Önce ben hastalandım, ben daha iyileşmeden oğlum hasta oldu. Doktorlar, serumlar derken biz 2008'e böyle girdik. İnşallah 2008'i böyle geçirmeyiz.
İnşallah hayallerimizin gerçekleştiği bir yıl olur.