23 Aralık 2007 Pazar

şekerpare

Bugün de sizlerle bayramda yaptığım tatlı tarifini paylaşmak istiyorum.
Şekerparemiz için gerekli malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında),
1 su bardağı pudra şekeri,
4 yemek kaşığı irmik,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
2 yumurta,
4 su bardağı un,
vanilya. kabartma tozu,
üzerine fındık ya da ceviz.
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
yarım limon suyu
Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. üzerine hafif bastırılarak fındık konur. Orta dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Şerbet önceden kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Şekerpare sıcak şerbet ılık olarak dökülür. Şerbet döküldükten sonra üzerine başka bir tepsi kapatılır. Şerbetinin çekmesi beklenir. AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Şekerpare en bayıldıgım tatlı sizin tarifinizde harika görünüyor,
tarifinizi notlarımna aldım, deneyecegim. :))

Ellerinize sağlık....

FİLİZ BAHÇESİ dedi ki...

Ayça cığım inşallah beğenirsin.