Açma
Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
4 adet yumurta (2 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır , diğerleri hamura),
1 paket maya,
yeterince un
susam, çörekotu
Yapılışı: Önce ılık süt şeker ve maya karıştırılır. Una tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Sıcak bir yerde yarım saat mayalanması beklenir. Daha sonra açma şekli verilir üzerine yumurta sarısı ve çörekotu atılıp tepside biraz daha kabarması beklenir. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çok çabuk pişiyor sakın fırında unutup yakmayın.
Afiyet olsun.....
8 yorum:
Mercimekli köfte bizim oraların yemeği bizde severek yapıp,yiyoruz..:))
Açma tarifinizide not aldım, hiç evde açma yapmamıştık,şimdi mutlaka denemem lazım...
Ellerinize sağlık....
evde açma tarifi arıyordum ne zamandır bugun denk geldi..ama bu tarifte hiç yağ olmaması ilginç hem de sağlıklı ve guzel tabi...sevgiler
ooo neler yapılmış neler,harika görünüyolar...
ellerine sağlık...
hihi pazar günü ben de hamuruna patates rendesi konan mayalı çörekler yaptım...:)
pazar günleri insanın hamur işi yiyesi geliyor galiba değil mi...
Ayçacığım ben Konyalıyım bizim oralardada mercimekli köfte çok meşhur.
Sevgili çocukla çocuk, yağ olmayınca bende şaşırdım ve tarife ikinci defa baktım emin olmak için, yağsızda oluyormuş denemeye değer.
Arkadaşım elf hep sen güzel şeyler yapmayacaksın ya birazda ben yapayım.
Sevgili perili köşk pazar günleri evde kalınca mutlaka kendim birşeyler yapmak ve yiyenler tarafından beğenilmesini istiyorum. Yaptığım şeyleri yiyenler çok güzel olmuş deyinceye kadar kurtulamazlar.
Yorum Gönder